Babymassage

Wat is Shantala babymassage?

Een ontspannende massage voor je baby. Babymassage heeft positieve effecten op je baby en de ontwikkeling van je baby. De tastzin in de huid van je baby is het grootste en meest gevoelige orgaan. Het is in staat om een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken.

Lichamelijk contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt: je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Je masseert in een bepaalde volgorde je baby.

Het is bekend dat deze baby massage een gunstige invloed heeft op typische babyklachten als darmkrampjes, slecht slapen, lusteloosheid of overactiviteit en veel huilen.

Waar komt de naam vandaan?

De Shantala Baby-massage is afkomstig uit de Indiase cultuur. Shantala was een Indiase vrouw, die door een Franse arts is gefotografeerd en gefilmd terwijl zij haar kind de massage gaf. Deze arts, Frederick Leboyer, heeft o.a. een boek ( met foto’s) gepubliceerd en hierdoor heeft deze babymassage meer bekendheid gekregen binnen West-Europa.

 

Cursus: prive of in een groep

Voor meer informatie over de cursus baby-massage: kijk op deze pagina

Geplande datums en tarief: kijk op de pagina “cursussen