Mindfulness

Wat is Mindfulness?

Bewust aandacht geven aan het hier en nu. Niet gemakkelijk in een wereld waarin we veel denken en doen. Tijdens de Mindfulness training leer je bewust te zijn van je fysieke en geestelijke ervaringen van het moment.

Door Mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk je werkelijkheid te erkennen en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. In deze aandacht training werk je om automatische gewoonten en gedachten te herkennen en deze anders te benaderen. Oordelen en vaste patronen los te laten. 

Uiteindelijk bereik je meer innerlijke kalmte en rust wat een positief effect heeft op je geestelijke en lichamelijke welzijn. Behalve Mindfulness voor groepen kun je ook terecht voor individuele Mindfulness.

Mindfulness bij A-mar doe je in Harlingen, Friesland.

De Mindfulness trainingen worden gegeven door Geke van Ramshorst; zij is gecertificeerd trainer, categorie A 

Inhoud van de training:

Tijdens de training besteden we aandacht aan:

  • Bewustwording van de dagelijkse gewoonten/gedachten  
  • Stress herkennen en leren hier mee om te gaan
  • Negatieve gedachten en deze anders benaderen
  • Emoties ervaren en leren verdragen 
  • Integreren van de oefeningen in het dagelijks leven
  • Verhogen van je zelfvertrouwen

De training bestaat uit een intakegesprek, 8 bijeenkomsten, een stiltedag van ongeveer 5 uur een uitgebreide persoonlijke werkmap en een oefen-MP3 om thuis mee te oefenen.

 

De stiltedag

Klik HIER voor meer informatie.

Aanmelden of informatie

Zie “contact

Individuele Mindfulness training

A-mar geeft de mindfulnesstraining ook op individuele basis en indien gewenst, ook online. Dezelfde 8-weekse mindfulness MBSR training (van Jon Kabat-Zinn), pas ik aan op jouw persoonlijke situatie. De leerpunten van een individuele mindfulnesstraining komen overeen met de groepstraining.

Er is tijdens de training meer tijd en ruimte om stil te staan bij onderwerpen en specifieke thema’s die voor jou van toepassing zijn, waardoor je meer uit de training kunt halen. Door de individuele aandacht, kunnen je ontwikkelingen sneller gaan.

Ik begin met een intakegesprek. Daarna stellen we een vervolgtraject op, waarbij we het aantal sessies en de planning afstemmen.

Inhoud individuele Mindfulness

  • Gratis intakegesprek kan 30 minuten (telefonisch of persoonlijk).  
  • € 90,- per sessie van 90 minuten.
  • Persoonlijke werkmap van ongeveer 100 pagina´s.
  • MP 3 oefeningen voor thuis.

Vergoeding of korting

Bij A-mar vergoedt De Friesland aanvullende verzekering een deel van de training. De overige verzekeringen is afhankelijk van de vorm waarop je verzekerd bent. 

Werkgevers zijn vaak bereid de kosten van een mindfulness training (of een persoonlijk coachtraject) te betalen. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. Vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden voor een vergoeding.

Werk je als ZZP er. Dan kun je de nota als onkosten opvoeren in de boekhouding. Afhankelijk van je inkomen kan dit tot 50 procent voordeel opleveren.

Aanmelden of informatie

Zie “contact